Alpha cursus

Iedereen kent de momenten dat je jezelf vragen stelt als: "Waarom ben ik hier?" en "Wat is eigenlijk de zin van het leven?" Deze vragen worden vooral gesteld rondom life events als geboorte, sterven, verandering van baan, werkeloosheid, enz. Soms worden die vragen weer weggestopt, maar liever zien we natuurlijk dat die vragen gesteld worden op jouw Alpha. Bij Alpha ga je met elkaar op zoek naar een antwoord op deze en soortgelijke levensvragen.


Thema 7

vrijdag 10 mei 2024Vanaf 19u30 is iedereen welkom.

We starten om 20u00.

ALPHA CURSUS

Alpha is een reeks van sessies die helpt bij het ontdekken en verkennen van het Christelijke geloof. Elke videosessie (of praatje door een spreker) bekijkt een andere geloofsvraag en is gemaakt om gesprekken op gang te trekken. Alpha wordt wereldwijd gegeven en iedereen is welkom. Alpha wordt gegeven op café, in kerken, universiteiten, huizen – welke locatie dan ook. Er zijn geen twee Alpha’s hetzelfde, maar elke

Deze sessies zijn gemaakt om elkaar te betrekken en elkaar te inspireren tot gesprekken. Meestal duurt zo’n videosessie

(of sprekersessie) rond de dertig minuten en worden deze verspreid over ongeveer 11 weken. De sessies gaan dieper in op de grote vragen rond geloof en tonen de basis van het Christelijk geloof. Vragen als ‘Wie is Jezus?’ en ‘Hoe kun je geloven?’ tot ‘Bidden: waarom en hoe?’ en ‘Hoe leidt God ons?’ komen aan bod.